Hallå där, Åsa Kallstenius!

Kod Arkitekters chefsarkitekter befinner sig i Visby för årets upplaga av Almedalsveckan. Här berättar Åsa Kallstenius om dagens aktiviteter.

Varför är Kod i Almedalen?

–  Kod är i Almedalen för att bevaka samhällsutvecklingen och ta del av det aktuella politiska samtalet, framförallt på grund av vårt stora engagemang i bostadspolitiska frågor och för en hållbar stadsutveckling.

Du har medverkat i ett seminarium i dag, vad handlade det om?

– Det ägde rum i Almedalsparken och handlade om tillitsskapande i relation till bostadsutveckling, en stor del kom att handla om villa- och trädgårdsstaden. Vi slog ett slag för hur man kan utveckla fler bostäder i befintliga villaområden, vilket är kärnan Kods rapport 500k – så kan civila aktörer skapa fler hem i villastaden. Caroline Szyber var moderator och Maria Pleiborn och Jerker Söderlind medverkade också i panelen.

Vad ska du göra nu?

–  Nu ska jag gå och lyssna på fler intressanta bostadsseminarier, sen har vi några möten inbokade och i kväll håller vi i en workshop om delning och civilas engagemang i utveckling av samhället. Arrangör är ModigMinoz och EIT Digital. Kvällen avslutar jag med mingel hos Fastighetsägarna.

Vad är dina förväntningar på resten av vistelsen i Almedalen?

–  Det är många givande och intressanta bostadsdiskussioner här i år, men jag skulle vilja se ytterligare ett lyft i samtalen. Fler konkreta förslag, mer action och mer hjärta och smärta. Det hoppas jag på.