Historien om Kod Arkitekter – så började allt

Det här året blev inte riktigt som vi tänkt oss – den känslan kan vi nog alla skriva under på så här under en global pandemi. I år fyller Kod 20 år, men festligheterna får vänta av naturliga skäl. Men som avslutning på 2020 gör vi en digital tillbakablick på kontorets första år vid millenniets början.

Kod Arkitekters 20-årsfirande skjuts på framtiden – till dess vi kan träffas som vanligt igen. En tanke med jubiléet är att berätta kontorets historia och belysa den arkitektur- och samhällssyn som utgör grunden för vår praktik, där det vi bygger tar största möjliga hänsyn till platsen och människans behov – och samtidigt håller sig inom planetens gränser. Håll utkik i våra kanaler för kommande information om när och hur jubileet äger rum under 2021.

Men! I väntan på det gör vi redan nu en tillbakablick på Kod Arkitekters tidiga historia. I tre filmer på Instagram berättar vi historien om hur allting började, genom att fördjupa oss i några av våra tidigaste projekt, som alla spelat en viktig roll för kontorets utveckling.

Se en trailer på vår Instagram!