Kod deltar i parallellt uppdrag om Telestaden

Kod Arkitekter fortsätter sitt arbete för en resilient stadsutveckling i Stockholmsområdet. Kontoret medverkar just nu i det parallella uppdraget om Telestaden i Farsta, på uppdrag av Rikshem och Ikano Bostad. 

Inom det område i Farsta där Telia längre haft kontor utvecklar Rikshem och Ikano Bostad, som de meddelat tidigare, området Telestaden. Kod Arkitekter är ett av de utvalda kontoren som deltar i det parallella uppdraget, där en av de centrala utmaningarna handlar om hur ny bebyggelse kan integreras i området i relation till befintliga blå- och grönklassade byggnader.

– Det här är ett mycket intressant uppdrag rörande ett område av stor betydelse för utvecklingen av Farsta. Utgångspunkten i vårt förslag handlar om hur vi utvecklar ABC-staden till framtidens resilienta stad, säger Sanna Hederus, chefsarkitekt på Kod Arkitekter.

Rikshems och Ikano Bostads vision är att på egen mark utveckla 3000 nya bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter, och bygga en levande och hållbar stadsdel. Förutom Kod Arkitekter deltar ytterligare två team i det parallella uppdraget.

Mer information:
www.telestaden.se

Bilden visar en av byggnaderna som Telia lämnar i Farsta, och som belönades med Kasper Salin-priset 1969. Foto: Kod Arkitekter.

Ta del av fler nyheter och pressmeddelanden i Kods nyhetsrum.