Kod på Klimatpaktskonferens

Delar av kontoret besökte årets upplaga av Klimatpaktens konferens som gick av stapeln i Blå Hallen under gårdagen. Mycket inspirerande och tankeväckande samtal! Bland annat om digitalisering , klimatpåverkan, grönstrukturer och rymdteknik. Innovation var ett tema som återkom i programpunkterna och gick som en röd tråd under hela konferensen. Bilden är från ett samtal om innovativa samarbeten – något som ligger Kod varmt om hjärtat och som vi just nu utvecklar i våra tvärvetenskapliga utvecklingsprojekt 500k och Elastiska Hem.

Det är spännande att följa utvecklingen inom digitalisering och de möjligheter och utmaningar som det innebär. Kanske kan ett resilient tänkande vara en metod för att säkerställa en hållbar digital utveckling, till exempel när det gäller integritet- och säkerhetsfrågor.

Sammanfattningsvis: Superintressant att ta del av det offentliga samtalet kring dessa frågor. Innovation, tvärvetenskap och branschöverskridande samarbeten kan leda till oväntade, samhällsnyttiga idéer.

Mer info om årets Klimatpaktskonferens finns här.