Kontoret firar 20 år!

År 2020 har inletts och det betyder 20-årsjubileum för Kod Arkitekter. Aldrig tidigare har världen stått inför mer akuta hållbarhetsutmaningar än nu. Vi ser därför jubileet som ett tillfälle att sammanfatta våra viktigaste insikter inom hållbar arkitektur och stadsutveckling att ta med sig in i 20-talet. Och så blir det fest såklart!

Kod Arkitekter grundades år 2000 och som många kontor började vi i liten skala med en handfull personer och med en begränsad spännvidd i projekten. Idag är vi 27 medarbetare med en bredd av kompetenser som håller till på kontoret på Riddargatan i Stockholm. På meritlistan finns ett 40-tal byggda projekt, och genom åren har vi ritat bostäder, offentliga byggnader, stadsutveckling och innovationsprojekt – med mera!

Ett jubileum – och tillfälle att påminnas om vad som är viktigt
Vi tänker använda vårt 20-årsjubileum för att sätta fokus på hållbar arkitektur och stadsutveckling. Under hela året kommer vi – med utgångspunkt i vår praktik – uppmärksamma de viktigaste principerna för att skapa kvalitativa, klimatsmarta och långsiktigt hållbara livsmiljöer. För aldrig förr har det varit mer akut än nu, och aldrig förr har byggbranschen stått inför en större omdaning.

20-talet – decenniet då det befintliga beståndet slår igenom
På Kod Arkitekter arbetar vi för att ett värderingsskifte ska äga rum under 20-talet. Att använda det befintliga beståndet måste bli utgångspunkten för att lösa stadsutvecklingsbehov – snarare än nybyggnation. Alla i branschen måste tänka om och affärsutveckla inom ombyggnad, återbruk och cirkulär ekonomi. På Kod står vi inför en acceleration i dessa frågor under 2020.

Jubileumsfest och aktiviteter
Vill du följa vår jubileumskampanj för hållbar arkitektur och stadsutveckling? Under hashtagen #KodArkitekter20 samlar vi inlägg i sociala medier, på vår hemsida väntar artiklar och nya projekt (och en och annan webbdesign-nyhet..) och i oktober går vår stora 20-årsfest av stapeln! Dessutom kommer vi fortsätta ta ton i den offentliga debatten och göra vad vi kan för att 2020 ska bli ett så progressivt år som möjligt – i omställningen till ett hållbart samhälle.