LSS Strandvägen är invigt!

LSS-boendet Villa Strandvägen i Tyresö, ritat av Kod Arkitekter, är nu färdigbyggt, invigt och inflyttat! En träbyggnad med sunda material och kvalitativa livsmiljöer, både ute och inne.

Ett LSS-boende är ett serviceboende för personer med funktionsnedsättning. Villa Strandvägen är utformat som en gruppbostad och består av sex lägenheter med gemensamt allrum och en gård med trädgård. Bostäderna är noggrant utformade för att optimera användbarhet, tillgänglighet, livskvalitet och hållbarhet. Det är det andra typhuset som invigs, i början av sommaren invigdes LSS-boendet Stjärnvägen.

Med på invigningen var bland andra kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson och John Henriksson, chef på myndigheten för äldre och funktionsnedsättning i Tyresö kommun. Det blev också tillfälle för några förväntansfulla blivande hyresgäster att bekanta sig med sin nya bostad.

"Jag känner mig hedrad att få vara delaktig i en process där estetik, funktion och omgivning dansar fritt och sätter tonen för framtidens gruppbostäder och som tar frihet och gemenskap till en ny nivå när det kommer till det vi alla längtar efter; att få känna sig hemma", säger John Henriksson, chef på myndigheten för äldre och funktionsnedsättning.

Ett typhus i trä
Villa Strandvägen har en tydlig hållbarhetsprofil. Det är byggt i trä, är energieffektivt och har gemensamhetsytor både ute och inne. Stort fokus har varit på att skapa en god boende- och arbetsmiljö. De gemensamma ytorna kretsar kring ett öppet kök som har direkt anslutning till en härlig uteplats. Arkitekturen fokuserar på hemkänsla, småskalighet och naturliga material. Bostäderna är utformade som typhus för villamiljö vilket underlättar för kommuner att försörja de stora behoven av LSS-bostäder – i och med sänkta kostnader och smidigare processer.