Panelsamtal med Åsa Kallstenius och Sanna Hederus

Kods ägare Åsa Kallstenius och Sanna Hederus deltar i två olika panelsamtal i nästa vecka och diskuterar bostadspolitik, kvalitet, stadsutveckling och social hållbarhet.

Så ska Stockholm klara framtidens tillväxt

Måndag 4 april, kl. 11:10. Åsa Kallstenius deltar under programpunkten ”Stockholms arkitektur: Bäst i Skandinavien – eller fegast i världsklass?”.

Från programbeskrivningen: "Huvudstaden växer snabbast i Europa och de närmaste åren väntar fortsatt utbyggnad. Men ofta blir det debatt och överklaganden kring de mest spektakulära projekten vilket leder till lägre höjder, förändrad design och förseningar. Var och hur ska staden egentligen växa framöver – och hur offensiv får arkitekturen vara? Bygger vi spännande idag – eller är vi onödigt mesiga?"

Läs mer på Fastighetsvärlden.

Svensk Betongs Årsmöte under Nordbygg 2016

Torsdag, 7 april, kl. 14.30. Sanna Hederus deltar under programpunkten ”Finns det en risk att regeringens satsning på bostadsbyggande går ut över kvalitet?”

Från programbeskrivningen: "Åtta av tio arkitekter i en nyligen genomförd undersökning beställd av Cembrit anser att det finns en stor eller ganska stor risk att regeringen främjar nya bostäder på bekostnad av kvalitet och social hållbarhet. Nästan lika många, sju av tio, tror inte att en ökad förekomst av typhus kommer att ge en bättre bostadsmarknad. Finns det en risk att kvantitet ersätter kvalitet?"

Läs mer på Svensk Betong.

Har du inte möjlighet att vara på plats? Följ Kod Arkitekter i sociala medier: