Kvarteret Paraden nominerat till Årets Fasad 2019

Paraden i Barkarbystaden, ritat av Kod Arkitekter på uppdrag av Åke Sundvall, är ett av fyra nominerade bidrag till priset Årets Fasad 2019.

Årets Fasad är byggbranschens stora pris för Sveriges bästa husfasad. Bakom priset står SPEF, branschföreningen för murat och putsat byggande. Tävlingen syftar till att uppmärksamma snygga fasader på kvalitetsbyggnader. Juryn består av branschexperter och de har bedömt bidraget efter kriterierna gestaltning, hållbarhet/ekonomi, innovation och utförande/hantverk.

Paraden ligger vid Stora Torget där Barkarbystaden börjar och därför var en central intention att bygga en tydlig och värdig, högrest fond mot torget. Projektet är en modern tolkning av ett bostadspalats, där klassiska boendekvaliteter tar plats i ett nutida sammanhang, och den blåputsade fasaden är en blinkning till Stockholms konserthus. Fasadens material och kulörer ger kvarteret sin särprägel, samtidigt som de är beständiga och åldras med värdighet; blå puts, ljus terrazzo och nätta smidesdetaljer.

Vinnaren utses på Fasadforum den 14 november. Läs mer och se övriga nominerade bidrag på SPEF:s hemsida.

Mer information, bilder och ritningar över Paraden finns här.