Innovation- och hållbarhetstjänster

Med ett designdrivet utforskande i tvärvetenskapliga team utvecklar vi nya lösningar på hållbarhetsutmaningar inom stad, landskap och boende.

På Kod Arkitekter är vi övertygade om att hållbarhet är framtiden. Människans påverkan på planeten har fört oss in i en global klimatkris vars konsekvenser kan bli ödesdigra om vi inte lyckas vända den negativa utvecklingen. Den linjära ”slit-och-släng-modell” som vi byggt våra samhällen på måste upphöra. Framtiden är cirkulär – det vi tillverkar ska hålla så länge som möjligt och gå att återvinna i så stor utsträckning som möjligt. Detta kräver nya affärsmodeller, ny teknik och konkreta handlingar från politiker, näringsliv och civilsamhälle.

Vi kombinerar innovation och hållbarhet
På Kod Arkitekter arbetar vi med innovation med fokus på hållbarhet. Med innovation avser vi arbetssätt som syftar till att lösa utmaningar på nya sätt – att inte begränsas av konventioner utan att i stället se möjligheter och söka nya perspektiv. Vi har gedigen kunskap och metodik kring hur delningslösningar i bostäder kan skapa vinster för bostadsbolag, boende och samhälle och har drivit flera innovationsprojekt med stöd från bland annat Vinnova och Boverket, däribland Elastiska Hem, Utvecklingsbara Trähus och 500k. Vi erbjuder innovationstjänster inom arkitektur i form av strategi, rådgivning och inspiration, som affärsstöd eller i projektspecifika samarbeten.

Vi hjälper bolag att hänga med i omställningen
Företag behöver hänga med i omställningen till ett cirkulärt samhälle och anpassa sin affär till en ny verklighet, dels för att ta sitt samhällsansvar, dels för att behålla sin relevans när marknadens premisser har förändrats. Våra hållbarhetstjänster hjälper bolag i bygg- och fastighetsbranschen att utveckla hållbarhet och resiliens i sina projekt, produkter och erbjudanden, såväl som i förvaltningen av befintliga miljöer. Tack vare ett etablerat samarbete med framtidsanalytikerna Kairos Future och tjänstedesignbolaget Usify har vi utvecklat ett särskilt erbjudande för bostadsbolag som vill framtidssäkra sina bostäder med fokus på social hållbarhet.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta Åsa Kallstenius, chefsarkitekt och innovationsansvarig.

0707-42 76 32
[email protected]

Vi använder cookies

För att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Läs mer i vår integritetspolicy.

Acceptera